Videre
Bæredygtighed - Plakatsnedkeren

Bæredygtighed

Vores kærlighed for naturen stopper ikke ved vores plakater af flotte natursteder eller valg af naturlige materialer. Vi, som naturelskere, vil gøre, hvad vi kan for at bevare den flotte grønne planet. Derfor har vi i hele produktionen tænkt bæredygtighed ind, hvor vi kan. Vi er ikke i mål og vil blive ved med at udvikle vores produkter, så de bliver mere bæredygtige, og produktionen bliver bedre. Det mener vi, er vores pligt som virksomhed og naturelskere. 

Rammerne

Alle vores rammer er produceret i Danmark med træ fra Europa. Ved at producere rammerne i Danmark, undgår vi at transportere en masse ’’luft’’ og emballage, det ellers ville kræve, hvis vi fik rammerne produceret i udlandet. På den måde sikrer vi også, at vi kun producerer de rammer, vi har brug for, og at rammerne ikke kan gå i stykker under transporten til Danmark.

Ved at producere rammerne i Danmark er vi med til at sikre en god solid produktion på dansk jord, og vi ved, at de er produceret under ordentlige forhold. 

Plakaterne

Plakaterne bliver ligeledes trykt her i Danmark, og vi printer kun en plakat, når der kommer en ordre ind. Dermed sikrer vi, at vi ikke overproducerer plakater, der aldrig bliver solgt, og til sidst bliver smidt ud.

Vores plakater bliver trykt på Hahnemühle-papir. Hahnemühle er en tysk virksomhed, der laver kvalitetspapir og er frontløber på det grønne område.

Vandet, der er brugt til at lave papiret, kommer direkte fra fabrikkens undergrund, og har en renhed, der gør, at vandet ikke får nogen form for kemisk behandling, inden det bliver brugt til produktion. Selv i slutningen af produktionscyklussen er vandet rent og bliver derfor transporteret ud i floden som vand af høj kvalitet af renhed.

Fibrene kommer fra hurtigt-voksende FSC og PEFC certificeret træer. Og cellulosen kommer fra biprodukter, man typisk finder i tøjindustrien. 

Alt energi, der bliver brugt på fabrikken, er elektricitet og naturgas. Alt elektricitet, der bliver brugt, kommer fra vedvarende energikilder som vind, vand eller solenergi.

I papiret er der hverken genmodificeret ingredienser eller produkter fra dyr. Alt papir fra Hahnemühle er vegansk.

 

Transport

Når du modtager en plakat og samtidig har bestilt en ramme, så kommer de i en papkasse og et lille paprør til plakaten. Det har vi gjort, for at det er nemmere at sende en plakat retur, og derfor kan nøjes med at sende plakatrøret retur i stedet for hele kassen.

Det er nu også meget fedt at få glæden ved selv at sætte sin plakat i rammen inden, man hænger den op?

Forrige artikel Ramme- og plakatproduktion
Næste artikel Naturen er min kur mod stress