Videre
Naturen er min kur mod stress - Plakatsnedkeren

Naturen er min kur mod stress

Messenger-beskeder, mails, push-nyheder, Instragram-feed. Listen af informationer, jeg dagligt eksponeres for gennem min smartphone og andre digitale tingester, er lang. Og selvom det måske giver mig en masse viden, eller underholder mig for en stund, ved jeg, at det også er med til at stresse mig. Især de dage, jeg ikke sørger for at give mig selv en pause fra det.

Men heldigvis er det i dag flere år siden, jeg fandt løsningen på, hvordan jeg undgår digital informations-overload i min dagligdag. Svaret er naturen.

Den er gratis, utrolig smukt og ikke mindst et frirum fra netop den digitale og stationære dagligdag, mange af os i dag har. Og efter at have rejst rundt og fotograferet den i både nord, syd, øst og vest, er det gået op for mig at både jyder, fynboer, øboer og sjællændere har de helt samme muligheder; at opleve fantastisk natur, ved bare at bevæge sig få kilometer væk fra deres hjem.

Så hvis du ikke allerede har oplevet den fantastiske afstressende følelse, det giver at være i naturen, så prøv det! 

Hvad siger forskningen?

  • Ophold i naturen reducerer symptomer på stress, angst og depression.
  • Patienter kommer sig hurtigere efter en operation, hvis de har udsigt til træer.
  • Motion i naturen har større effekt end indendørs motion mod depression og andre psykiske lidelser.
  • Børn med symptomer på ADHD, som leger regelmæssigt udendørs, har mildere symptomer, end dem der opholder sig mere indendørs.
  • Kontormedarbejdere der har udsigt til natur er gladere og sundere end dem, der ikke har.
Forrige artikel Ramme- og plakatproduktion